mardi 12 septembre 2017

Oeverloper

Het geluid is kenmerkend: zeer hoog en schril die-die-die. Het heen en weer wippen van het achterlijf en de kop is opvallend gedrag van de oeverloper. De oeverloper (Actitis hypoleucos) is een kleine steltloper uit het palearctisch gebied.


Deze en zijn Amerikaanse zustersoort, de Amerikaanse oeverloper , . Overzichtelijke informatie over de oeverloper , waaronder een overzicht van kenmerken, een foto, geluid en een duidelijke omschrijving van de vogel. Sindsdien komt hij jaarlijks tot broeden, maar de aantallen bedragen zelfs in relatief goede.

Luister naar de Oeverloper op vogelgeluid. Nederlandse vogelgeluiden. Werkt ook op jouw mobiele telefoon!


Vooral in het najaar is hij te zien, maar dan als doortrekker vanuit Scandinavie naar warmere streken. De baltsvluchten van de Oeverloper zijn spectaculair, het mannetje cirkelt steeds hoger en laat een trillend gezang horen. Hij duikt op mannetjes op de gron . Beschrijving en afbeeldingen van Actitis hypoleucos - Oeverloper.


De lange poten van veel steltlopers zijn voor de oeverloper overbodig: hij zal niet snel het water inlopen zoals familieleden dit regelmatig doen. OEVERLOPER (Actitis hypoleucos) De naam oeverloper had niet beter gekozen kunnen worden.

Een van de steltlopers die nu in ons land op allerlei plekken doortrekt is de oeverloper , niet te verwarren met de witgat. Niet alleen aan de kust, . Oostvaardersplassen - Oostvaardersveld - De Oeverloper. Wil je onze cookies accepteren?


Om de website goed te laten werken, worden er cookies gebruikt.


Bekijk foto van De Oeverloper 31. Een Oeverloper is een vrij kleine vogel met een rechte snavel en laag gehouden kop. Ze zijn grijsbruin van boven en licht van onderen.


Hij is goudbruinig op de rug- en vuilwit op de onderzijde.


In zomerkleed heeft hij donkere vlekken op het . Sinds ik de vorige Amerikaanse Oeverloper had gemist vanwege onze huwelijksreis naar Maleisië, checkte ik elk jaar vanaf oktober tot april . Een kleine druktemaker die altijd in de weer is en zoekt naar voedsel. Soort in Bijlage II Verdrag van Bern met het beschermingsregime van de artikelen 3. Wet natuurbescherming, gepubliceerd in Staatsblad nummer 3 .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.