jeudi 18 août 2016

Bloemen hortensia

Deze soorten niet snoeien dus, maar alleen de oude bloemen afknippen. Attentie: Snoei geeft vooral groei en geen bloei! De populaire hortensia snoeien: wanneer, hoe en waarom?


Verdorde bloemen knip je eind maart – april uit de boerenhortensia. De hortensia is een prachtige bloeier die perfect is als borderplant, oeverplant of haag. Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg .

Al vele jaren behoort de hortensia ( Hydrangea in het Latijn) tot van de populairste tuinplanten van Nederland. Hortensia soorten die bloeien op eenjarig hout. Dit zijn de soorten die ieder jaar bloeien.


De bloemen worden gevormd op nieuw, jong hout.


Ze hebben een doorsnede van soms wel centimeter . Spring naar Bloemen - Bloemen. Hij is verkrijgbaar in vele diverse kleuren en formaten. Maar dan moeten we wel echt geloven in hun.


Hij wordt wel de boerenhortensia genoem maar in de stad bloeit hij net zo mooi.

Met duizenden kleine bloemen in wolkige bollen van kleur. Verwijderen of laten zitten? En komen er nieuwe bloemen als ik de dode zou . Bij het snoeien dient u steeds te bedenken dat de knoppen voor de bloemen van.


Wanneer de hortensia in de tuin goed wordt verzorg zal de plant steeds . Een jonge plant van dezelfde variëteit bloeit . De kleur wordt donker, groenig. Hallo allemaal, normaal heb ik mooie flink bloeiende hortensia ´s, maar nu valt me op dat het merendeel er wat zielig bijstaat, kleine bloemen. In de tweede helft van het jaar zijn er de zogenaamde doorgekleurde bloemen.


Terugsnoeien van de plant zoals bij de struikrozen zal resulteren in een jaar zonder bloemen. In tegenstelling tot bij andere planten is het bij de hortensia echter niet altijd direct duidelijk welke kleur bloemen jouw hortensia zal krijgen. Koop of Verkoop hortensia annabelle op Marktplaats.


De strong annabelle bloeit met prachtige grote bloemen. Knip uitgebloeide bloemen boven het bovenste paar gezonde dikke knoppen af. Dit omdat het wegnemen van oude . Een van de voordelen is dat het snoeien van de hortensia niet noodzakelijk is.


Het beste is dan om alleen de oude bloemen te verwijderen.


Met gewone hortensia wordt meestal Hydrangea macrophylla bedoeld.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.