vendredi 12 décembre 2014

Inheemse oeverplanten

De terugkeer van inheemse beplanting in onze tuinontwerpen is een onderwerp dat her en der de kop op steekt en vandaag de dag perfect samengaat met de . Een der mooiste inheemse oeverplanten met prachtige roze bloemen op lange stelen Geef de zwanebloem een zonnige standplaats, een voedzame bodem en. Oeverplanten zijn zeer goed toe te passen in de vijver. Plaats daarom in of langs uw waterpartij zeldzame inheemse soorten zoals Rietorchis, . Bepaalde (uitheemse) dieren eten de inheemse amfibieën of hun larven op.

De keuze aan inheemse oeverplanten is groot. Veel kleur in de bloeitijd geven de gewone kattestaart (Lythrum salicaria) met roze-paarse aarvormige bloemen. Zo worden bijvoorbeeld enkel planten geteeld die inheems zijn of ertoe . Bij elke soort wordt vermeld wat de gewenste waterstand is.


Kalmoes is een in Europa redelijk algemeen voorkomende oeverplant met een lange.


Een inheemse oeverplant die zich gestaag uitbreidt in de buurt van het. Het is een inheemse plant die hier en daar bij bronnen en beken nog wordt.

De Japanse orchideeis zowel een tuinplant, kamerplant als oeverplant voor de . Voorbeelden van inheemse moerasplanten zijn pijlkrui mattenbies, riet, grote kattenstaart, lisdodden, zwanenbloem, beekpunge, egelskop en waterweegbree. De inheemse gele lis (Iris pseudoacorus) is ongetwijfeld de meest gebruikte plant voor moerasbedbeplanting van zwemvijvers. Wilde inheemse planten in de tuin.


Moerasspirea (Filipendula ulmaria) uit de rozenfamilie doet het uitstekend als oeverplant of in natte ruigtes. Er zitten veel inheemse planten tussen en planten die nog heel dicht bij de . Inheemse oeverplanten groeien vooral langs de beek die door de Machoechel stroomt.


Wieren kunnen we u jammer genoeg niet tonen, daarvoor moet u naar . Veel ervan zijn inheems in onze natuur. Bodembedekkende oeverplanten kunnen de randen van de vijver prachtig overgroeien. Soms groeien ze zelfs het.


Van de Gagel is alleen onze inheemse Myrica gale geschikt voor echt zeer natte. Denk daarbij aan de vele bekende inheemse oeverplanten zoals Sagittaria . Ze is echter een onverbiddelijke concurrent voor inheemse oeverplanten. Bovendien sterft de plant in de herfst volledig af.


Gevolg: een kale oever, die erg.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.