jeudi 18 juillet 2019

Rupsenplaag

Het gaat om de rupsen van de buxusmot, die oorspronkelijk voorkomt in Azië. Een rupsenplaag herken je doordat er een . De buxusmot is een nachtvlinder die in zeer snel buxussen volledig kan kaal vreten. Wellicht zijn ze via uit Azië geïmporteerde planten zo naar onze regio . Volgens bewoners van de Haarlemse Slachthuisbuurt is de gemeente een belofte om iets te doen aan de terugkerende stippelmotrupsplaag .

Irritante rupsenplaag in Haarlem. Misha Salden moet zijn basisteam aanpassen. De rupsenplaag gaat ongetwijfeld gevolgen hebben voor de . Opnieuw rupsenplaag : buxus weer aangetast.


Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw . Westlandse badgasten moeten dit weekend extra voorzichtig zijn.

De duinen worden geteisterd door een rupsenplaag. Veel bomen worden kaalgevreten. Nederland heeft te maken met een rupsenplaag.


De mot, die tot de groep . Wie kent ze niet, grote groene struiken met kleine blaadjes, in allerlei vormen.


Ze blijven het hele jaar groen en kunnen een hoop hebben. Nee, het is niet de eikenprocessierups, maar de kleine wintervlinder, ook wel de spanrups genoemd. De spanrups laat zich aan zijden . GEMERT-BAKEL De overlast van de eikenprocessierups is in Gemert-Bakel zo groot, dat de gemeente liefst 30.


Hoe dat in de praktijk ging, bleek uit het verslag van een rupsenbestrij- ding uit het jaar. Rupsenplaag in Stadspark Antwerpen.


In het Antwerpse Stadspark werd melding gemaakt van processierupsen. Een gespecialiseerd bedrijf . Iedereen met een tuin weet hoeveel uren erin kunnen zitten. Voor veel mensen is al dat werk de afgelopen tijd in één keer weggevaagd door .

Deze rupsen kunnen nog tot en met september voor overlast zorgen. Ben jij één van onze aanstaande . De houtwal aan de rechterzijde, met grotendeels eiken, is volledig kaalgevreten door rupsen. De bomen links op de foto zijn o. Ik heb het wel voor pionierssoorten met, voor mij één van de favorieten, de zwarte els (Alnus glutinosa) op kop.


Ik hou ervan ze te planten, te bewonderen en ze . In Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving zorgt een rupsenplaag voor massale sterfte van buxusstruiken en heggen. In veel straten zijn vaak . Volgevreten laten ze zich aan hun draden uit de bomen zakken. Op zoek naar nieuw voedsel? Er is geen ontkomen aan: rupsen.


Voor strandtenthouders en strandbezoekers in Ter Heijde en omgeving een zeer welkom bericht: de nesten van de bastaardsatijnvlinder . Ook in Papendrecht en Alblasserdam zijn inmiddels vele honderden . MAASSLUIS WAARSCHUWT VOOR RUPSENPLAAG BUXUS.


Heb je een rupsenplaag op je buxus, en wil je iets doen tegen de buxusmot? Dan hebben we suggesties: Er zijn behandelingen tegen de buxusmot, maar. Foto ingezonden in de rubriek Actueel op de fotoswebsite ZeelandNet Foto.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.