jeudi 6 juin 2019

Groenten zaaien

Welke groenten en fruit kun je zaaien en wanneer? Bekijk onze zaaitips in de zaaikalender. Je wilt zelf groenten gaan kweken.


Wij vertellen je alles over het zaaien van groenten , zodat jij goed voorbereid kunt . Vanaf maart kun je groenten zaaien. Zaai ze binnen of in een kas of koude bak.

Wij zetten enkele voor- en nadelen van groenten zaaien en planten voor je op een rij. Wanneer start je best met zaaien of planten. Een moestuin wordt meer en meer populair.


Maar de eerste vraag die mensen zich altijd stellen is: heb ik er voldoende plaats voor? Spinazie kun je bijvoorbeeld al in maart en april zaaien.


Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten oogsten. Doe je dit te vroeg of te laat, dan zullen de planten nooit . Na het zaaien kun je na ongeveer zes weken al voor het eerst oogsten, dan is .

Zelf uw groenten zaaien en stekken. Groenten kweken in je eigen moestuin, dat is puur genieten. Planten die u zelf stekt of uit zaad kweekt, hebben iets bijzonders.


Bovendien is er weinig tuinwerk dat zoveel voldoening . Met een koude bak kan je in oktober nog groente zaaien en planten en zo hartje winter genieten van eigen oogst. Lees hier welke groentes je nog kunt planten. De meeste groentezaden kunnen deze maanden gezaaid worden en veel zaden zullen al reeds gezaaid zijn.


Op de zaaitijden wil ik hier niet ingaan daar er . Als je de gelukkige eigenaar van een kasje of een platte (glas)bak bent heb je . Met deze zes maak je een goede start.


U kunt ook op verschillende momenten inzaaien waardoor u de oogst beter kan spreiden. Zaaien kan binnen (in de serre, onder glas, …) of buiten in de volle . In april buiten zaaien en oogsten in augustus, perfect ! Het is een prima middel om zelf gezonde groenten te zaaien en plantgoed op te kweken. Het grote voordeel van het zaaien in een platte bak is dat de . Meestal ben ik hier iets te ijverig mee zodat na een dikke maand één slaapkamer eruit ziet als een . Binnen kun je al heel wat (voor) zaaien.


Maar in plaats van kant en klare plantjes kopen kan je ook overwegen zelf groenten , bloemen en kruiden te zaaien en kweken.

Er zullen groenten zijn die je daardoor de moeite vindt om in potten te telen maar er zijn. Kijk vooral voor alle informatie m. Oude gewassen (vergeten groenten ). Download hier onze zaaikalender groenten. Bij Horta vind je een zeer uitgebreid assortiment zaden om zelf groenten en kruiden in je moestuin te zaaien. Kwaliteitszaden voor een mooie groentenoogst.


Wat kun je al voorzaaien in februari?


Je leest het in dit artikel, want je kunt al genoeg voorzaaien in deze maand. Succes met (moes)tuinieren. Lees het op onze groente zaaikalender met een handig maandoverzicht!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.