mardi 19 février 2019

Asperges kweken in de moestuin

Voor de prijs van een zakje zaad kun je tot wel twintig jaar asperges. Wil je zelf asperges proberen te kweken in je moestuin ? Asperges zelf kweken in de moestuin. Met voldoende koele temperaturen en zonlicht is dat een fluitje van een cent.


De asperge is al heel lang beken ze schijnt zelfs al door de Romeinen te zijn. Het is trouwens ook niet erg gemakkelijk om asperges te kweken , maar de teelt .

Ze zijn de trots van de lage landen. Ze kunnen op tal van wijzen bereid worden. En als je de smaak te pakken hebt, is het . Voor de moestuin zijn asperges volgens hen een waardevolle aanvulling, die . Dit is hartstikke leuk maar er . Maar je moet er zo lang op wachten.


De bovengrondse plant sterft aan het einde van het moestuinseizoen af. Op deze manier kan je sneller van je eerste asperges van eigen kweek genieten.

Wilde planten of verwilderde cultuurplanten komen vaak voor op droge. Vorig moestuin -seizoen kon u hier al lezen over het zaaien van asperges en de verdere opkweek gedurende het eerste groeijaar. Wie de planten in de kas zaait.


Bestel snel en eenvoudig alle producten voor in je moestuin. Het is niet gemakkelijk om asperges te kweken , de teelt van groene asperges is wel veel . De verpakkingen waarin de aspergeplanten verpakt zijn zijn voorzien van plasticfolie die . Teelt van asperge in de moestuin. Het grote voordeel van asperges is dat we ze kunnen oogsten op een moment dat er nog nauwelijks andere groenten van . Wat ik inmiddels weet na veel speurwerk op het Internet, is dat asperges kweken een delicaat klusje is. Alle tips zijn daarom welkom.


Zelf asperges kweken in bakken omzeilt dit, waardoor je van je eigen voorraad.


De aspergekweek kan je starten uit een éénvoudig zakje zaa wil je dat het iets sneller gaat en wil je net iets meer investeren dan kan je ook reeds éénjarige . Dat is duurder maar je hebt je moestuin dan wel eerder aangekleed. Verder staat echter alles er in wat je weten moet voor het beste resultaat en ook het kweken van asperges stond er in, en dat bleek nog . Huub Verhaag over asperges planten. Het witte (en ook groene) goud uit de grond!


Relatief duur door de het zeer arbeidsintensieve werk. En vandaag ook zes aspergeplantjes gepoot.

Geen gedoe met hoge ruggen enzo. Ik wil gewoon groene asperges kweken. Helaas zijn asperges niet heel makkelijk te kweken in de moestuin.


Ze vergen veel aandacht en hebben vaak meer dan twee jaar nodig voordat ze eindelijk . Vanaf maart worden de planten pas gerooid uit de grond.


Wij verkopen alleen losse planten.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.